• Ons restaurant

  11 maart 2016 opende Eethuis Schouwen haar deuren. Robin en Rachel namen het voormalige eetcafé over en na een flinke make-over was daar het begin van het gezellige restaurant 'Eethuis Schouwen'.

  Het restaurant is gelegen in het toeristische dorpje Scharendijke, dat bekend staat om de watersport, het Noordzeestrand en het Grevelingenmeer. Aan de rand van het dorp, gelegen aan de Elkerzeeseweg, vindt u het eethuis dat is omgetoverd in een gezellig, sfeervol restaurant. Eind 2018 heeft er een grote verbouwing plaats gevonden waarbij zo goed als alles is vernieuwd. Binnen beschikken we nu over ruim 50 zitplaatsen. Daarnaast beschikken we over een ruim terras met zo'n 60 zitplaatsen waarvan de helft overdekt is. 

  In ons gezellige restaurant bent u van harte welkom om van onze uitgebreide kaart te komen genieten. We zijn woensdag t/m maandag geopend voor diner vanaf 17.00uur. In de vakantieperiodes zijn we ook dinsdag geopend, dit is altijd op de site terug te vinden.

  Onze dinerkaart bestaat uit diverse vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Onze vleesproducten zijn afkomstig van slager Krijn Van Zuidland uit Oosterland en zijn van uitstekende kwaliteit. Onze verse vis is afkomstig van vishandel Schot. Onderaan deze pagina staan al onze leveranciers uitgebreider beschreven.

  Naast onze gevarieerde dinerkaart worden er vaak seizoensgebonden gerechten aangeboden. Deze staan vermeld op de krijtborden in het restaurant en worden u aangeboden door ons enthousiaste bediening. 

  Ook kunnen we op bestelling buffetten, barbecues, salades en hapjes verzorgen. Vraag ons naar de mogelijkheden!

  Samen met ons top team doen we er alles aan om u een fijne avond te bezorgen!

  Graag tot snel!

   

   

   

   

 • Ons dorp

  Scharendijke (Zeeuws: Schaerendieke) Het dorp ontstond in de 15e eeuw aan een schaardijk, een dijk aan een diepe vloedgeul zonder slikken ervoor. Aanvankelijk was Scharendijke weinig anders dan een buurtschap waar naast landarbeiders ook dijkwerkers woonden. De ontwikkeling tot echt dorp kwam pas in de vroege twintigste eeuw op gang, toen hier een haventje, Kloosternol geheten, werd aangelegd. Dit werd met name gebruikt voor het transport van de op dit eiland veel verbouwde meekrapplant. In 1977 werd de haven uitgebreid tot een jachthaven. Tijdens de Watersnood van 1953 raakte de kerk van Elkerzee zo beschadigd dat deze moest worden gesloopt.  

  In 1955 werd in Scharendijke een nieuwe kerk gebouwd. Deze Bethlehemkerk is vernoemd naar het verdwenen middeleeuwse klooster Bethlehem. Na de gemeentelijke herindeling in 1961 is Scharendijke aangewezen als groeikern zoals wij het dorp nu kennen.

 • Onze leveranciers

  Bidfood
  Onze hoofdleverancier is Bidfood uit Burgh-Haamstede, het voormalige Deli XL. In 2007 werd het bedrijf onderdeel van internationaal foodservicebedrijf Bidfood. Met alle voordelen voor ons als klant, want alles is verkrijgbaar. De Bidfood-zusterbedrijven zijn verspreid over 30 landen en verschillende continenten. Door nauw met hen samen te werken kunnen ze hun producten wereldwijd direct bij de bron inkopen. En dit alles op duurzame en transparante wijze: de bron van de producten is altijd bekend!

  Van Zuidland
  Ons vlees wordt ingekocht bij slager Krijn van Zuidland uit Oosterland. Runderen van het ras Belgisch Blauw en Simmentaler, afkomstig van lokale boeren verspreid over Zeeland, worden geslacht bij slagerij Slager uit Sint-Annaland. Daarna worden de karkassen naar Oosterland gebracht om verwerkt te worden tot de mooie stukjes vlees die wij verkopen. Ook de varkens, afkomstig van boeren uit Tholen, worden op verantwoorde wijze geslacht in dit slachthuis, volgens de Europese normen.

  Ons kippenvlees is afkomstig van Wellfoort Farms, een uniek kipconcept. Kakelverse premium kip, geproduceerd met aandacht voor dierenwelzijn, duurzaamheid en consumentenwelzijn. Het vlees is volledig vrij van antibiotica!

  Vishandel Schot
  Onze vis is afkomstig van Vishandel Schot uit Tholen. 

  Het bedrijf, gevestigd in het Zeeuwse Tholen, is een import- en exportgroothandel in vis, schelp- en schaaldieren en een kwaliteitsleverancier voor de horeca en detailhandel. Ze zijn direct actief in de aankoop van verse vis op veel verschillende visafslagen in Europa en gespecialiseerd in lijn gevangen vis als zeebaars en snoekbaars. De focus hierbij ligt op de horeca. 

  In 1954 is het bedrijf gestart waarna het in de loop der jaren een groothandel is geworden. Sinds 2006 is Arnoud de Jager eigenaar van Vishandel Schot Tholen. Arnoud zijn achtergrond ligt bij het kweken van tarbot op grote schaal voor consumptiedoeleinden. De vraag naar levering van tarbot rechtstreeks aan de horeca werd steeds groter, en door de goede kwaliteit en service groeide snel de vraag naar levering van andere visproducten. Arnoud ontdekte een nieuwe passie in het klantcontact met restaurants en wilde vraag naar diverse vissoorten graag honoreren. Voor inkoop van zijn vis werkte Arnoud intensief samen met de voormalig eigenaar van Vishandel Schot Tholen. Gekscherend kwam het voorstel om het bedrijf over te nemen. De rest is geschiedenis.

  100%natural
  100%Natural is een AGF en kruiden levering service, gevestigd te Scharendijke. Ze leveren op en omgeving Schouwen-Duiveland, 6 dagen in de week, zodat de producten altijd vers aangeboden worden. Ook hebben ze voor de deur een mini kraampje waar u groente, fruit, kruiden en plantjes kunt verkrijgen. De versproducten van 100%Natural zijn zoveel mogelijk biologisch bewerkt en gekweekt op eigen Zeeuwse grond. Hierdoor zijn de producten eerlijker, gezonder en smaakvoller dan producten van Hydro Culturen af!