• Ons restaurant

  Eethuis Schouwen is gelegen in het toeristische dorpje Scharendijke, één van de mooiere dorpen van het eiland Schouwen-Duiveland. Aan de rand van het dorp, gelegen aan de elkerzeeseweg, vindt u het eethuis dat is omgetoverd in een gezellig, sfeervol restaurant. Eind 2018 heeft er een grote verbouwing plaats gevonden waarbij zo goed als alles is vernieuwd. Binnen beschikken we nu over ruim 70 zitplaatsen.  Daarnaast beschikken we over een ruim terras met zo'n 60 zitplaatsen waar het met een zonnetje heerlijk vertoeven is. 

  In ons gezellige restaurant bent u van harte welkom om van onze uitgebreide kaart te komen genieten.  We zijn donderdag t/m maandag geopend voor diner vanaf 17.00uur en zondag ook geopend voor lunch vanaf 12.00uur. In de vakantieperiodes zijn we ook dinsdag en/of woensdag geopend, dit is altijd op de site terug te vinden. 

  Onze dinerkaart is opgebouwd uit diverse vlees, vis en vegetarische gerechten. Onze vleesproducten zijn afkomstig van slager Krijn Van Zuidland uit Oosterland en zijn van uitstekende kwaliteit. Onze verse vis is afkomstig van vishandel Bruinvis. Onderaan deze pagina staan al onze leveranciers uitgebreider beschreven. 

  Naast onze gevarieerde dinerkaart wordt er maandelijks een seizoensgebonden menu aangeboden. Drie gangen voor slechts €25,- ! 

   

   

   

 • Ons dorp

  Scharendijke (Zeeuws: Schaerendieke) Het dorp ontstond in de 15e eeuw aan een schaardijk, een dijk aan een diepe vloedgeul zonder slikken ervoor. Aanvankelijk was Scharendijke weinig anders dan een buurtschap waar naast landarbeiders ook dijkwerkers woonden. De ontwikkeling tot echt dorp kwam pas in de vroege twintigste eeuw op gang, toen hier een haventje, Kloosternol geheten, werd aangelegd. Dit werd met name gebruikt voor het transport van de op dit eiland veel verbouwde meekrapplant. In 1977 werd de haven uitgebreid tot een jachthaven. Tijdens de Watersnood van 1953 raakte de kerk van Elkerzee zo beschadigd dat deze moest worden gesloopt.  

  In 1955 werd in Scharendijke een nieuwe kerk gebouwd. Deze Bethlehemkerk is vernoemd naar het verdwenen middeleeuwse klooster Bethlehem. Na de gemeentelijke herindeling in 1961 is Scharendijke aangewezen als groeikern zoals wij het dorp nu kennen.

 • Onze leveranciers

  Bidfood
  Onze hoofdleverancier is Bidfood uit Burgh-Haamstede, het voormalige Deli XL. In 2007 werd het bedrijf onderdeel van internationaal foodservicebedrijf Bidfood. Met alle voordelen voor ons als klant, want alles is verkrijgbaar. De Bidfood-zusterbedrijven zijn verspreid over 30 landen en verschillende continenten. Door nauw met hen samen te werken kunnen ze hun producten wereldwijd direct bij de bron inkopen. En dit alles op duurzame en transparante wijze: de bron van de producten is altijd bekend!

  Van Zuidland
  Ons vlees wordt ingekocht bij slager Krijn van Zuidland uit Oosterland. Runderen van het ras Belgisch Blauw, afkomstig van lokale boeren verspreid over Zeeland, worden geslacht bij slagerij Slager uit Sint-Annaland. Daarna worden de karkassen naar Oosterland gebracht om verwerkt te worden tot de mooie stukjes vlees die wij verkopen. Ook de varkens, afkomstig van boeren uit Tholen, worden op verantwoorde wijze geslacht in dit slachthuis, volgens de Europese normen. 

  Ons kippenvlees is afkomstig van de Gildehoen, een duurzaam stukje pluimveevlees voor de consument die bewust voor beter voedsel kiest.  De Gildehoen kippen zijn plezierig opgegroeid zonder antibiotica. De Gildehoen is een puur pluimveeproduct, gezond, zeer smaakvol en volledig antibioticavrij kippenvlees

  Bruinvis
  Onze vis is afkomstig van Bruinvis uit Kamperland. Sinds 2010 zijn Jacco en Mireille de drijvende krachten achter Vishandel Bruinvis. Als totaal leverancier van vis levert Bruinvis aan winkels, groothandels en horeca in Zeeland. Bruinvis staat voor kwaliteit en service, zorgt voor de juiste vis op het juiste moment en begrijpt wat haar klanten wensen.

  100%natural
  100%Natural is een AGF en kruiden levering service, gevestigd te Scharendijke. Ze leveren op en omgeving Schouwen-Duiveland en leveren op de dagen; Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag en Zaterdag. De versproducten van 100%Natural  zijn zoveel mogelijk biologisch bewerkt en gekweekt op eigen zeeuwse grond. Hierdoor zijn de producten eerlijker, gezonder en smaakvoller dan productenvan Hydro Culturen af!